У СОМБОРУ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ „КЛУБ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА“
У СОМБОРУ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ „КЛУБ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА“
  • Категорија:Друштво

У просторијама „Психозон“, Коњовићева улица број 1, током јуна, јула и августа месеца биће реализован пројекат „Клуб менталног здравља“. Овај специјализовани психолошко-здравствени програм за одрасле особе (старије од 30 година), обухвата креативно-психолошке радионице и психолошко саветовање и психотерапију. Радионице ће бити организоване сваког четвртка од 6. јуна до 29. августа 2019. године, а почетак је у 18 сати, а према потреби, услуге „Клуба менталног здравља“ доступне су и на мађарском језику.

Креативно-психолошке радионице су намењене свим љубитељима креативности и стваралаштва (без обзира на уметничко умеће), љубитељима личног раста и развоја, као и стицању различитих вештина решавања проблема, кроз обраду занимљивих психолошких тема, користећи разноврсне методе и технике рада, са посебним акцентом на интегративно-арт психотерапијску методологију.

Ради се у групи, у пријатној атмосфери, обезбеђено је освежење, а претходна пријава учешћа на радионицама је обавезна.

Психолошки саветодавно-терапијски рад намењен је особама којима је потребна помоћ и подршка у решавању и превазилажењу актуелних или дугогодишњих проблема, особама које се суочавају са проблемима живљења, у међуљудским односима, особама које се лече или су се лечиле од одређених болести, укључујући и психијатријске болести, као и свим заинтересованим особама које су спремне на промену и које настоје живети ефикасније, квалитетније и аутентичније. Ради се индивидуално, у пару, кроз рад са породицом, групом, зависно од потребе, односно, проблема и теме која се решава. Психолошки рад гарантује дискрецију и одвија се у складу са етичким кодексима струке. Термини за психолошко саветовање и психотерапију се обавезно претходно заказују и подразумевају три сусрета по особи.

Коришћење услуга „Клуба менталног здравља“ је бесплатно!

Програм воде психолози са оријентацијом ка превенцији и психотерапији, са дугогодишњим и разноврсним искуством у раду са појединцима (деца, млади, одрасли) и групама, посебно осетљивим и неретко дискриминисаним (деца и млади са сметњама у развоју, млади и одрасли који се лече или су се лечили од психијатријских и других болести, особе са искуством насиља, жртве, стари, бивши осуђеници – постпенална подршка, итд.). Реализаторке програма су Саша Стојшић, дипл. психолог, Моника Вук/мастер – психолог и Анамарија Бошњак мастер – психолог.

Рад „Клуба за ментално здравље“ подржан је од стране Града Сомбора за 2019. годину и реализује се у сарадњи са партнерима: Општом болницом „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, Месном заједнцом „Црвенка“ Сомбор, Градским удружењем пензионера Сомбор и Друштвом за борбу против шећерне болести Града Сомбора.