УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ДАВАОЦИМА КРВИ КОЈИ СУ ОСТВАРИЛИ ЈУБИЛЕЈ
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ДАВАОЦИМА КРВИ КОЈИ СУ ОСТВАРИЛИ ЈУБИЛЕЈ
  • Категорија:Друштво

Поводом Националног дана добровољних давалаца крви, данас је у Великој сали Градске куће у Сомбору уприличено свечано уручење признања за јубиларне даваоце крви и ученике који су награђени на литерарном и ликовном конкурсу „Крв живот значи“.

Поздрављајући присутне и честитајући празник, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице града Сомбора, истакао је да две и по године има част да сарађује са организацијом Црвеног крста, да је сваки пут радо укључен у пројекте које заједнички реализују Црвени крст и град Сомбор, али и да је, као добровољни даваоц крви, и сам члан најхуманије породице.

Директорка Завода за трансфузију крви Војводине прим. др. Сања Богдановић захвалила се даваоцима и честитала им Национални дан добровољних даваоца крви, а посебно се захвалила онима који су овом приликом добили признања и истакла добру сарадњу Завода за трансфузију крви Војводине и организације Црвеног крста Сомбор.

Председник Црвеног крста Сомбор доц. др Милош Петровић рекао је да је свако ко је макар једном дао крв након тога осетио један микс радости, задовољства и поноса на самог себе.

Признања су уручена даваоцима који су у 2018. години остварили 35, 50, 75 и 100 добровољних давања крви.

Даваоцима који су у претходној години остварили тридесет пето давање крви, признања је уручио Прим др Милан Зобеница, почасни председник Црвеног крста Сомбор, а награђени су: Бешлин Кристијан, Мађерчић Синиша, Плавшић Милан, Вранешевић Саша, Маухар Далибор, Шакић Милан, Пракатур Борко, Хатала Ласло, Катић Недељко и Секулић Душко.

Прим др Сања Богдановић, уручила је признања даваоцима који су у 2018. години остварили јубиларно, педесето давање, а то су: Бирвалски Бранислав, Радмиловић Срђан, Вуков Стеван, Сегеди Роберт и Симић Никола.

Част да уручи признања и поклоне даваоцима који су у 2018. години остварили седамдесет и пето давање крви, припала је Доценту др Милошу Петровићу. Он је признања и поклоне уручио: Станковић Златибору, Терзијовски Милану, Форгић Стипану, Мраовић Радету и Ковач Ђорђу.

награђени који су 75 пута дали драгоцену течност

Великим аплазом поздрављен је наш суграђанин Јакоб Јулије, који више од тридесет година даје крв и који је остварио јубиларно, стото давање крви. Њему је признање и пригодан поклон уручио Антонио Ратковић, заменик градоначелнице.

Признање за стото давање крви

Овом приликом Црвени крст Сомбор се захвалио и локалној самоуправи, на њиховој подршци и успешној сарадни, која је изузетно важна за успешно функционисање наше ове Организације. Тим поводом, председник Црвеног крста Сомбор Доцент др Милош Петровић уручио је захвалницу, коју је у име града Сомбора примио Антонио Ратковић.

Свечаност су својим наступом увеличали чланови Културно уметничког друштва “Раванград“ из Сомбора, а након свечаности организован је и коктел за све присутне.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ.