ВЕЧЕРАС ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „СОМБОРСКИ САЛОН“
ВЕЧЕРАС ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „СОМБОРСКИ САЛОН“

Вечерас, 11. 8. 2020. године од 19 часова, у Галерији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, биће уприличено свечано отварање „Сомборског салона 2020“. На овогодишњи конкурс за „Сомборски салон“ пријављен је 51 аутор са укупно 95 радова а селектор Сава Степанов, ликовни критичар је у поставку изложбе уврстио радове 26 аутора.

Изложбу сомборских аутора, како је уобичајено и на претходним изложбама „Сомборског салона“, превасходно чине сликарска дела. Новина и занимљивост овогодишњег салона је значајно учешће нових ликовних медија: аудио-видео радова, објеката и инсталација. Такође, оно што чини „Сомборски салон“ значајном изложбом је представљање аутора млађе генерације и афирмисаних аутора који до сада нису учествовали на овој салонској изложби.

По препоруци Завода за јавно здравље Сомбор, отварање ће се одржати без присуства публике, али ће сви заинтересовани бити у прилици да посете изложбу данас од 19,30 до 22 часа, у групама од 10 људи, уз поштовање свих мера превенције. Поставка изложбе ће трајати до 28. 8. 2020. године.

Оставите одговор