ВУЧИЋ: ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ БАЧКИ БРЕГ-КИКИНДА ЗА 3 ИЛИ 4 ГОДИНЕ
ВУЧИЋ: ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ БАЧКИ БРЕГ-КИКИНДА ЗА 3 ИЛИ 4 ГОДИНЕ
  • Категорија:Друштво

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће најкасније за три или четири године почети да се гради брза саобраћајница од Бачког Брега до Кикинде.

  • Имамо још једну добру вест за Војводину. Ми смо планирали и ускоро ћемо кроз Инвестициони план предочити да ћемо, верујем да је реално, за три или четири године најкасније, кренути у изградњу брзе саобраћајнице Бачки Брег – Сомбор – Кула – Врбас – Србобран – Бечеј – Нови Бечеј – Кикинда, рекао је Вучић новинарима.

Каже да би та брза саобраћајница била попут паралеле која би се наслањала на вертикалу Коридора 10 и то би значило много за западнобачки, севернобачки и јужнобачки округ, али и цео северни Банат.

  • То би било од пресудног значаја за довођење инвеститора и тиме бисмо још један велики прелаз направили од малог прелаза, тако да би грађани са обе стране имали лакши прелаз мађарско – српске границе, истакао је Вучић.

Србија ће покушати и на граници са Мађарском да убрза теретни и путнички саобраћај, како би грађани брже прелазили на једну и другу страну, изјавио је Вучић.

Он је, ипак, изразио сумњу да би са Мађарском, као што је то случај са граничним прелазом Табановце са Северном Македонијом, могао да се примени „мини Шенген“, јер је Мађарска чланица ЕУ и примењује европско законодавство.

  • То су правила Шенгена и ЕУ и не мислим да има много везе са локалним мађарским законодавством. Све што можемо да покренемо, урадићемо, нагласио је Вучић. (Танјуг)