ВУЧИЋ: УЛОЖИЋЕМО 20 МИЛИОНА ЕВРА У РЕКОНСТРУКЦИЈУ СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ
ВУЧИЋ: УЛОЖИЋЕМО 20 МИЛИОНА ЕВРА У РЕКОНСТРУКЦИЈУ СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ

Председник Србије Александар Вучић најавио је Јуче у Сомбору да ће држава уложити 20 милиона евра у обнову опште болнице у нашем граду.

Вучић је у кампањи „Будућност Србије“ на главном тргу у Сомбору изјавио да ће држава у оквиру најављеног новог инвестиционог циклуса такође уложити још девет милиона евра да би решила проблем са пијаћом водом и азбестним цевима у граду и округу.

Он је рекао и да се разматра градња брзе саобраћајнице са четири траке између Сомбора и Кикинде и да ће највероватније ићи преко Куле и Врбаса, што би коштало око 420 до 430 милиона евра, или, јефтинија варијанта, да се обнови постојећи пут од Врбаса преко Куле до Сомбора и оценио да ће то подстаћи бржи развој тог региона.

  • Довешћу вам једну нову фабрику и на то сам се обавезао, рекао је Вучић окупљеним грађанима у Сомбору и додао да ће Пригревица добити канализацију.

Он је најавио и да ће, како је рекао, „једна од најмоћнијих немачких компанија“ отворити погон у Апатину.

„Ове године очекујете ново значајно повећање плата и пензија, као и наредне“, казао је Вучић.

Он је казао да је претходна власт, како је навео, отерала Међународни монетарни фонд из Србије и додао да га је актуелна вратила.

Вучић је казао да је Србија престигла све земље у региону Западног Балкана по просечним платама осим Црне Горе и да ће је Србија сустићи.

„Пре краја године просечна плата ће бити 500 евра“, најавио је Вучић и додао да ће тежити да миниманлну плату подигну на 30.000 динара.

Он је казао да једину бојазан, како је рекао, има око Косова јер тамо има посла са људима који нису одговорни и озбиљни, као и да ће држава чувати мир и стабилност.

Он је рекао да у Србији има, како је рекао, најмање 500 места где је једини председник који је тамо дошао од 1945. године.

Покрајински премијер Игор Мировић највио је да ће бити завршена индустријска зона у Сомбору, као и да се уређује Велики бачки канал.

Овај чланак има 2 коментара

  1. stevan

    Nisi jedina Somborka koja nije prepoznala svoje sugrađane (ni Dule samo njih 10), što znaći da se grad proširio i da imamo Somborce koji dolaze po „potrebi“ u svoj grad a to znaci kad se dele sendvići, vodica ….

  2. Somborka

    Somborka sam, 50 godina stara, somborskog porekla unazad generacijama i generacijama. Sombor je mali grad i svi se poznaju. Naravno da nisam bila na mitingu, jer imam pre svega svoj stav i misljenje, jer imam porodicu, jer imam posao… Ono sto sam videla na TV mi je vrlo cudno. Zar je je moguce da od svih tih ljudi nisam prepoznala u masi ni jednog Somborca? Zar je moguce da ON stvarno misli da su ga to docekali somborci? Zar stvarno misli da smo svi debili? Nemam reci. Sramota.

Коментари су онемогућени.