ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У СОМБОРУ ОД 15. НОВЕМБРА У НОВОМ РУХУ
ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У СОМБОРУ ОД 15. НОВЕМБРА У НОВОМ РУХУ
  • Категорија:Друштво

У току је санација и реконструкција зграде Завода за јавно здравље у Сомбору. Актуелни радови се изводе у фазама, а завршетак послова очекује се 15. новембра. Санација, реконструкција и адаптација микробиолошке лабораторије, центра за епидемиологију, пријема микробиологије, центра за социјалну медицину као и радови на уличној и дворишној фасади, унапредиће квалитет и обим рада и увести нове анализе у сомборском Заводу за јавно здравље, јединој јавно-здравственој микробиолошкој лабораторији у западно бачком округу.

  • Нама је највећи проблем био снабдевање електричном енергијом, зато што је мрежа стара и оптерећена, а наше лабораторије имају велики број скупих и осетљивих апарата, наглашава прим мг др Драгослава Чубрило, вд директора Завода за јавно здравље Сомбор.

Она је додала да аако је до сада била смештена у неадекватном и ненаменски грађеном простору за потребе лабораторијске дијагностике, својим озбиљним радом и едукацијом кадрова доспела је у групу лабораторија на територији Србије са најбољим резултатима екстерне провере квалитета рада, за шта поседује бројне сертификате.

  • После ове реконструкције, лабораторија центра за микробиологију радиће у адекватном, наменски и плански сређеном простору, обезбеђеном са ограниченим приступом како захтевају принципи добре лабораторијске праксе, јер радимо са заразним материјалом. Можемо и ми и грађани да очекујемо унапређење нашег квалитета и повећање поверења у тачност наших анализа, као и увођење нових анализа, напомиње Снежана Делић, специјалиста микробиологије.

У свим просторијама су спуштени плафони, урађена нова расвета, зидови су окречени, урађена зидна и подна керамика и електро мрежа. Средства за реконструкцију у износу од 20 милиона динара обезбедио је Покрајински завод за здравство. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.