ЗЕМЉОРАДНИЧКА ЗАДРУГА „ДОРОСЛОВО“ ДОБИЛА 15 МИЛИОНА ДИНАРА
ЗЕМЉОРАДНИЧКА ЗАДРУГА „ДОРОСЛОВО“ ДОБИЛА 15 МИЛИОНА ДИНАРА

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић је јуче у Београду заједно са представницима Земљорадничке задруге „Дорослово“ потписао је Уговор о додели бесповратних средстава која су додељена задругама, на основу Конкурса који је расписао Кабинет министра задуженог за регионални развој, а у оквиру спровођења Програма за равномерни регионални развој, који је усвојила Влада Србије.

Циљ овог Програма је системско унапређење пословања задруга, као и квалитета живота у руралним срединама кроз равномернију расподелу дохотка и повећање економских могућности у склопу равномерног регионалног развоја.

Реализацијом Програма се унапређује задружни систем и повећава конкурентност, али се обухвата и аспект друштвених и социјалних промена у којима су задруге значајан актер.

Земорадничка задруга „Дорослово“ из Дорослова је добила 15 милиона динара и овим средствима ће набавити нову самоходну прскалицу италијанског произвођача, какву локална заједница још не поседује. Овом прскалицом може да се третира кукурузни пламенац, утиче се на смањење обољења фусаријума и токсина, како би се обезбедили оптимални приноси кукуруза. Осим за третирање кукуруза, прскалица ће се користити и за третирање других култура којим располажу задруга и задругари.

Укупна вредност пројекта је 19.623.352,00 динара, а средства која су обезбеђена из Кабинета министра задуженог за регионални развој износе 15. 000.000,00 динара.

Локална самоуправа је подржала овај пројекат и дала сагласност да је пројекат задруге у складу са стратегијом развоја локалне самоуправе.